Thursday, 13 August 2015

Current Affairs Objective type Questions for SSC CGL 2016

1.  Which of the following countries / territories has become 206th member of the Olympic family?
[A]South Sudan
[B]Palestine
[C]North Korea
[D]Laos 
2. The International Olympic Committee (IOC) has officially recognized which sport as an Olympic sport recently?
[A]Floorball
[B]Finswimming
[C]Frisbee
[D]Fistball 

3. The “World Population Prospects: The 2015 ” report, which says that India will overtake China to become the most populous nation in the world by 2022; has been released by_?
[A]World Health Organisation (WHO)
[B]United Nations Children’s Fund (UNICEF)
[C]International Labour Organization (ILO)
[D]United Nations (UN) 
4. Which city is host of 2022 Winter Olympic Games?
[A]Tokyo
[B]Beijing
[C]Pyeongchang
[D]Almaty 
5. What is the government equity in the proposed Rs. 20,000 crore National Investment and Infrastructure Fund (NIIF)?
[A]26%
[B]49%
[C]51%
[D]75% 
6. On which date, National Broadcasting day is observed?
[A] July 23
[B] June 2
[C] March 15
[D] January 19 
7.  Which among the following countries is not included in the Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) negotiations?
[A]United States
[B]Japan
[C]China
[D]India 
8. Who among the following won the 2015 Hungarian Grand Prix of Formula One?
[A]Sebastian Vettel
[B]Lewis Hamilton
[C]Nico Rosberg
[D]Nico Hulkenberg 
9. Which country became 162th member of World Trade Organization?
[A]Seychelles
[B]Kazakhstan
[C]North Korea
[D]Ethiopia 
10. Who has been appointed President of China led Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?
[A]Jin Liqun
[B]KV Kamath
[C]Rabbu Mansour Hadi
[D]Dr. Jim Yong Kim 
Answers:
1.(A), 2(C), 3(D), 4(B), 5(B), 6(A), 7(A), 8(A), 9(B), 10(A)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...