General Knowledge Objective type Questions and Answers

Share:

1.    Who has won the 2016 Formula One Rolex Australian Grand Prix?
[A]Nico Rosberg
[B]Daniel Ricciardo
[C]Lewis Hamilton
[D]Sebastian Vettel 
Answer : A

2.    Gurmeet Singh is associated with which sports?
[A]Race walk
[B]Swimming
[C]Hockey
[D]Kabaddi 


 Answer : A

3.    Who has been conferred with the France’s Knight of the Legion of Honour?
[A]Tikka Shatrujit Singh
[B]Nigam Sen
[C]Chandra Prabha Saxena
[D]Aditya Chopra 
Answer : A

4.    What percent of FDI is allowed under automatic approval route in the insurance sector?
[A]26%
[B]35%
[C]49%
[D]51% 
Answer : C

5.    The United Nations International Day of Happiness is celebrated on which date?
[A]February 16
[B]March 20
[C]May 19
[D]April 6 
Answer : B

6.    Who has won the 2016 Swiss Open Grand Prix Gold badminton Men’s Singles tournament?
[A]Chetan Anand
[B]Kidambi Srikanth
[C]Aditya Joshi
[D]HS Prannoy 
Answer : D

7.    Which union ministry is hosting “The Everlasting Flame International Programme”?
[A]Ministry of Home Affairs
[B]Ministry of Finance
[C]Ministry of Minority Affairs
[D]Ministry of Railways 
Answer : C

8.    Who is the author of the book titled “Gandhi: An Illustrated Biography”?
[A]Pramod Kapoor
[B]Arundhati Roy
[C]Ambrish Tripathi
[D]Aarathi Prasad
Answer : A

9.    Frank Sinatra Junior, who died recently, was a singer of which country?
[A]France
[B]Germany
[C]South Africa
[D]United States 
Answer : D
10. World Sparrow Day is observed on which date?
[A]February 15
[B]March 10
[C]March 20
[D]April 12 

Answer : C


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...